Tuesday, December 31, 2013

TUTUP kisah lama,BUKA kisah baru.. 2014

 
Apa khabar warga bloggers yang disayangi semua??maaf ye sebab dah lame xsempat nak update blog..sibuk dengan spm sebelum2 ni,,insyaAllah,skrang ni akan update sentiasa blog ni tiap2 hari.. ^_^

di kesempatan ini,aisyah nak ucapkan selamat tahun baru 2014 kepada seluruh rakyat malaysia..umur kita pun konfirm akan meningkat setahun jugak kan..semoga dengan meningkatnya umur kita tu,kita akan terus memperbanyakkan ibadah2 sunat untuk menampung ibadah2 wajib kita yang xsemestinya diterima ,ye tak??mulakan dengan azam dan semangat yang baru ye sahabat2 sekalian .. :-)

untuk adik2 yang bakal menghadapi spm tahun ni,jangan lupa untuk start study daripada awal lagi ye..jangan jadi macam akak hang ni,,hehe..kalau tak,menyesal kemudian hari..ingat,spm ni sekali je seumur hidup dan sangat penting untuk kita menentukan kerjaya kita pada masa hadapan ..

dengar2 jugak,tahun ni tahun derita rakyat ea?so,pandai2 la kita berjimat ye..sepatutnye amalan berjimat cermat ni dah kita amalkan sejak dari kecil lagi..ape orang kate,sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan?so,tak salah la kalau kita berjimat cermat dan ajar anak-anak kita untuk menabung..kerajaan dah ambik macam2 langkah inisiatif nak bantu rakyat..so,sepatutnya kan kita kenalah bersatu padu,barulah negara kita akan aman dan stabil dari segi politik,ekonomi dan sosial.tu pendapat aisyah la..pendapat korang asiyah tak tahu..hehe

mesti azam tahun baru korang banyak kan?so,berusaha la sebaik mungkin untuk merealisasikan azam korang tu..jangan hanya di awang-awangan ..

ok lah,aisyah nak pi kedai jap beli barang,,insyaAllah malam ni aisyah akan update lagi ye..assalamualaikum..semoga kita sentiasa dalam perlindunganNya.. ^_^

8 comments:

Nur Aljawahir Kamashah said...

Alja blogwalking sini :)
InsyaALLAH semoga dengan meningkatnya umur kita nh , meningkat jualah amalan kita . Mati makin lama makin menghampiri :')

scho said...

Salam comel heheheh
Skrg ni mmg kena berjimat tapi saya pernah g pasar malam bawak rm50-10 beli rokok, sbb lupe nak cucuk duit,ok je cukup beli ayam ngn ikan hehehe
Yg penting bijak berbelanja

Mommy Suci said...

Hye hye hye..jomlah visit & follow blog saya http://mommysuci.blogspot.com

Mommy Suci said...

Hye hye hye..jomlah visit & follow blog saya http://mommysuci.blogspot.com

nitaherbal said...

kunjungan sore gan,, thanks ya..

António Jesus Batalha said...

Ao visitar alguns blogs me deparei com o seu, e quero dar-lhe os parabéns por partilhar o seu saber, gostei por isso deixo aqui um convite:
Ficaria radiante se visita-se o meu blog, e leia alguma coisa, meu blog é um blog cristão que fala de diversos assuntos.
É o Peregrino E Servo.
Desejo muita paz e saúde.
http://peregrinoeservoantoniobatalha.blogspot.pt/

Aaron Grey said...

Hi, Nice site I enjoyed reading it. Thanks for sharing. Would it be possible if I contact you through your email? Please email me back. Thanks!

Aaron Grey
aarongrey112 at gmail.com

Taman SDH said...

Assalamu'alaikum...
Sudilah kirany membaca novel baru saya...
#novelishidayah
#penulisamatur
#penerbitamatur

https://www.facebook.com/Novelishidayahmym

 

Design by Adam Izzuddin ©| Best View: Google Chrome