Thursday, December 22, 2011

Be StRoNg,Ok.. ;(

tahinah kepade sume candidates PMR yg dapat 8A/9A lam PMR taun ni... :D
sebak sangat mse tengok delam tv pljar PMR dapat straight A tadi..sume gembira2 lake......i want to be like that to.... ;(


"aisyah,maaf.awak tak dapat straight A..awak B bm..."
"takpe cikgu,saya terima dengan redha dugaan ni"

lepas tu,air mata yg ditahan dari tadi dah melimpah..ya ALLAH,keluar jugak air mata ni..sungguh lemah aku di sisimu...berilah aku kekuatan untuk menghadapi dugaan ini...amin....
memang pagi tadi NA sedih2 sangat2..dah la pergi ambil resukl lewat sikit,sampai2 takde pun name NA dlam list student 9A....sebak tak terkate hanya tuhan yang tahu...
ok,NA terimanye dengan hati yang ikhlas result ni walaupun NA sedih...

seriously,tadi mase ambil result memang sebak sangat2..ye la,geng2 kelas NA sume dpat 9A except 2 laki(shafiq n zharfan),2 pompuan(NA n yusma)..sedih sangat2...when tengok diaorang bergambar kegembiraan,i wish i could stand there to..give my result to my beloved parents and make them happy..but,it's only daydream..

papepun,NA tumpang gembira untuk kawan2 NA yg success..untuk wani z,wani k,nfah,han,ffah,k.ct,malia,ain,ada,trah,mariam,zaida,syahir,absyar n all friends yg dpat 9A 2,tahniah ye..korang dah buktikan yang korang memang hebat....air mata kegembiraan terpancar di setiap wajah ibubapa yang hadir pagi tadi...mungkin ny bukan rezeki NA lagi untuk dapat straight A...i'm accept it as a fate for me...

nasib baik umi dah bagi sikit tazkirah atas kereta tadi sebelum sampai kat skolah..kalau tak,memang boleh tengok drama free je tadi....umi NA selalu cakap,"adik terima e ape result yang adik akan dapat pasni..mungkin itu yang terbaik buat adik..kita tak tahu kan..kalau adik dapat 9A,alhamdulillah..tapi,kalau tak dapat tu,jangan menyesal dan redha je dengan ape yang kita dapat..kita tak boleh mengharap sangat sesuatu yang belum pasti..mungkin ade hikmah semua tu...prinsip umi,umi tak akan meyesal dengan apa yang umi dapat walaupun sikit....adi,adik kena macam tu jugak ye.."tenks umi sebab dah banyak support adik...adik akan ingat sampai bila nasihat umi tu...truly,NA sebak when dengar umi cakap camtu...ase macam dah kecewakan umi pulak..time UPSR,adik dapat 5A..tapi,yg PMR ni adik xdapat 9A..maafakan umi adik sebab tak dapat buat umi dengan ayah gembira macam mak ayah orang lain....i'm sorry.....

kawan NA semua bagi semangat dekat NA tadi..dampai cikgu pun..memang terharu la dengan korang2 sume...tak meyesal NA kenal korang sume..korang memang baik n caring sangat....
untuk sis2 yang sentiasa sokong NA,tenks a lot..kaq ida,kaq mina,kak NL,kak HSNL n sume kaq dlam GF,terima kasih sebab dah bagi sokongan dekat NA...NA tak tahu nak balas cane dah..hanya doa yang mampu NA titipkan untuk kalian semua....semoga kalian sentiasa mendapat berkat-NYA...amin...

untuk cikgu2 yang tidak kenal erti penat lelah ajar NA dan kawan2 selama ni,terima kasih banyak2 cikgu,.tanpa cikgu semua,kiteorg takkan berjaya sampai macam ni...semoga cikgu sentiasa dimurahkan rezeki...doakan kiteorg success untuk SPM 2013....insya-allah,kami semua akan mengharumkan lagi nama SMKA NURUL ITTIFAQ ni..kami sayang sekolah ni dan semua cikgu2 kat sini...love so much... :D

btul kate umi NA,just redha dengan ape yang kite dapat n take it dengan hati yang ikhlas....rupanya umi NA bangga dengan NA sebab berjaya dapat 8A 1B..sebab umi kate umi dah bersyukur walaupun tak dapat 9A sebab ni semua atas usaha adik sendiri dan pihak sekolah je...kita tak macam orang lain,pergi tusyen sana-sini...just bljar sndiri and kelas2 drpd pihak sekolah je..sebab tu umi bangga dengan adik....jengan menyesal ok dan redha je dengan semua ni..."

tapi,NA ade buat semakan semula dekat KPM sebab ramai cikgu yang suruh NA buat semakan balik...sebab NA b bm....cikgu2 semua tak percaya sebab NA tak pernah pun dapat b untuk bm....so,untuk semakan kali kedua ni,NA harap B tu akan bertukar kepada A...wish me for that ye.....da mintak sbpi gombak,tapi kalau ade rezeki dapat,NA nak pergi sane...nak timba ilmu dekat skolah lain pulak....but,i most prefer IQT(institut al-quran terengganu)..hope,i can go there...pray for me.. :)

kepada akak2 GF yang ade adik PMR,cingrats untuk adik2 akk tu....untuk fatin farzana,norainee chu,evening wonder,lieya,nabila n sume ahli GF yg PMR,congrats untuk korang sume...kalau yang berjaya tu,jangan pula nak sombong ye....tegur-tegur la orang disini jugak...and untuk sape2 yg tak dapat straight A tu,tamo sediy2 tau...ingt,SPM msih ade untuk kita buktikan yang kita mampu untuk berjaya,..jadikan kegagalan anda kali ini sebgai semangat untuk anda terus berusaha dengan lebih gigih lagi...never ever try thinking yg aq xpndai,ni je yg aq mampu buat...don't think like that.....ingat,ALLAH maha adil dan DIA tahu apa yang terbaik untuk kita semua...jadi,jangan sekali-kali menyerah kalah dengan ape yang anda dpat..sebaliknya,jadikan sebagai pembakar semangat untuk anda,ok??smile..... :)

ok,mungkin entry psal PMR ni akan berhenti sampai di sini je..tamo da sedih2,kang tak pasal2 jadi mata panda...*n pun da nmoak cikit..hehehe
mungkin hari esok NA akan mulakan hidup baru..hidup yang penuh dengan kegembiraan..tiada lagi sendu dan duka....amin...mudah-mudahan hari esok lebih baik daripada hari ini..... :D

Allah ada.Remember that.:) U're gonna be Okay.Benda dah lepas.Think positive pls.The journey is still long.Be strong will ya?everything's happened for a reason.:)

ALLAH x kan uji hambaNYA diluar kemampuannya.. ALLAH hndk mendidik kta mnjadi sbr.. jika kita mampu menghadapinya.. insyaALLAH iman kita t'hdp ALLAH smkn meningkat.. mgkn kta sntiasa lupa knape ALLAH menguji kita.


ok,really like kate2 di atas ni,..tenks nfah and k.ct for the quotes...i will remember that... :)
gud nite,semua.....sweet dream u all ye....GF sekalian,pray for me to be strong with this,ok...
p/s:kalau ade nme yg terlupa nak tulis,sorry sangat2,terlepas pandang kot.....







8 comments:

HaNiFaH HiDaYaH said...

i'm proud to have such friend like u.. u're str0ng..
dear..always remember ALLAH k..
n insyaALLAH u'll get straight a's slps semak..
n insyaALLAh kta g sama iq k...
if u need us call us..
we'll come n hug u..
0==(",")==0

hehe..

aisyah ecah said...

@HaNiFaH HiDaYaH:nfah.terima kasih banyak2..awak sume da bnyak support n bagi sokongan dekat sy...insya-allah,kalau ade rezeki,dapatlah 9A slpas semak....
please pray 4 me 2.... :D
i love u so much my friend.....

En. Muncit said...

ehem2. actly tak semua yg kite nak akan kite dpt . tapi abg bangga dgn adik . ok ape result tu . okey ?
tak semestinya result pmr tak dpt straight akan effect spm adik kn ? perjalanan adik masih pnjg tau . so abg hope adik akn berusaha lg utk jd yg terbaik di kalangan yg terbaik . abg doakan adik berjaya nnt k .

dah tahniah skli lg .
ikhlas dr abg izz razak n kak liyana haniff

Sya Izz said...

Allah knows the best :)

chill-lah, jom.. kite kerjakan pakcik es pi em pulak :D

Eza Boom Boom :) said...

Result adik tu dah cukup baik. Alhamdulillah. Kak Eza pun akan doakan adik akan dapat 9A lepas semakan semula. Jangan berputus asa. Jangan sedih-sedih lagi. Masa depan adik cerah kalau adik kekalkan momentum semangat adik untuk meniti kejayaan masa hadapan. ^__^

aisyah ecah said...

@En. Muncit:abg HR n kak liyana haniff,terima kasih untuk sokongan itu...yup,btul jugak kte abg 2..xsmestinya xstraight a pmr akn effect pd spm..insya-allah,spm i'll get staight A,amin...tenks a lot untuk doa itu... :)

aisyah ecah said...

@Sya Izz:k.ika..hehehe..nk kerjakan akak es pe im dengan abg es pi em pulak..cne study,ok??gud luck untuk taun depan,k.. :)

aisyah ecah said...

@Eza Boom Boom :):insya-allah,amin...mudah-mudahan mcam tu la..adik takkan putus asa n da xsedih2 da...tak guna menangisi benda dah jadi kan...tenks akak..^_^

 

Design by Adam Izzuddin ©| Best View: Google Chrome