Wednesday, December 21, 2011

ReSuLt...PlEaSe Be NiCe To Me =D








hye guys..ok.seriously,mlam ny memang rase dah tak keruan dh...semua bnda buat jadi xkena..buat ini tak jadi,buat itu tak jadi...haishh,runsing la camni..result sudah menanti untuk diambil oleh tuannya esok tepat an 10 pagi....result??tak nak2...takot nk amik result..takot dengan keputusan yg akan diterima.....

tadi da terbace entry kak NL dekat blog dye,lagi satu terharu psal tu..tenks so much kak NL sbb suport kiteorg semua..sayang akak la....walaupun kite ny bukan dari darah daging yang same,ak still sokong NA....dan untuk semua ahli geng fiq'ra,terima kasih sebab dah banyak bagi kata-kata semangat dekat NA...kaq mas,kak NL,abg PM,kaq HSNL dan semua la...NA memang happy sangaat2 ade sebuah keluarga yang besar macam korang semua ni..tak pernah lagi rase punya family sebesar ni...*family NA 5 org je..only 3 siblings..

kaq mas,tnpa kaq mas,NA takkan dapat rasa ape yg NA rase skang ny...gembira sangat2...psal hal kaq mas n abg afiq tu,insya-ALLAH,kalau dh jodoh kaq mas ngn abg afiq,takkan ke mana punya..takkan lari gunung dikejar....banyakkan berdoa and solat istikharah banyak2 ye..hanya DIA je tempat yg kite ade untuk memohon dan mengadu..angan cepat melatah dengan semua dugaan yang akak hadapi...terimanya dengan hati yang tenang,ye??umi Na pernah kate yg ALLAH takkan bagi ujian dekat hamba-NYA melainkan untuk menguji kesabaran dan keimanan seseorang...mungkin ada hikmah di sebalik kejadian ni,kite tak tahu kan??ALLAH bagi dugaan ni dekat kaq mas sebab DIA tahu kaq mas mampu atasinya....insya-allah,NA akan selalu doakan kebahagiaan akak..n semoga hubungan akak dengan abg afiq akan kekal selamanya...don't be sad ok kaq mas...kami geng fiq'ra akan sentiasa support kaq mas walau apapun yg berlaku...sedih la kalau akak sedih...we all such a big family...any problem,we share together...melalui tu jugaklah,ikatan persaudaraan kita dapat dieratkan..ye tak???? =D


ops,mcm da lari tajuk cikit...hehehe,ok...meh2 sambung balik...ape pun keputusan result esok,NA akan terimanya dengan hati yang terbuka..mungkin kalau NA xberjaya,ade hikmah di sebaliknya...dan kalau NA berjaya,NA akan rasa bersyukur sangat2 sebab NA berjaya capai apa yang NA nk selama ni..NA dpat gembirakan parents NA,dpat buktikan pade yang pernah kutuk2 NA dulu yang NA sebenarnya mampu untuk cemerlang..NA mampu mencapai kecermelangan dalam semua bidang yang NA ceburi...

untuk esok,semoga ianya akan datang membawa khabar gembira buat semua PMR candidates this year.....hope korang semua cemerlang jugak..untuk fatin farzana,nabila medan,norainee chu,n semua kawan2 yang lain..jika anda berjaya,jangan lupa untuk bersyukur kepada-NYA,kerana dialah yang menolong kita...pade yang tak berjaya,don't be sad,ok....kejayaan mungkin menanti anda satu mase nanti mungkin di SPM....macam NA kata tadi,mungkin ada hikmah di sebalik semua ini..

PMR candidates,ni ade tips sikit untuk korang..
sebelum ambil result tu,bce:
~al-fatihah
~ayat kursi
~al-ikhlas(7x)
~al-alaq(3x)
~an-nas(3x)
~berdoa dengan nama ALLAH serta rendah diri dan mintaklah dengan seikhlas hati.
~mulakan perjalanan dengankakikanan ye... :D





DOA+USAHA+ISTIQAMAH+TAWAKAL=KEJAYAAN...yang tinggal sekarang,hanyalah doa..jadi,banyakkan berdoa wahai PMR candidates sekalian....jom bangun qiamullail malam ny..NA teringin nak bangun sebab da seminggu tak buat..hehehe



jangan sekali-kali berputus asa jikalau anda gagal..sebaliknya,bangkitlah berdiri semula dengan azam dan tekad yang kukuh untuk berusaha mencapai apa yang kita ingini....jangan dikenang yang lalu,teruskanlah dengan apa yang ada dihadapan anda kini... =)

mata sudah mengantuk,kena tidur sebab nak bangun qiamullail malam ny..gud nite semua...result,tolong datang dekat NA esok dengan keputusan yang cemerlang ye..don't dissapointed me......geng fiq'ra,terima kasih atas sokongan dan nasihat anda2 semua...NA sayang GF sangat2.....GF,doakan NA dapat result yang cemerlang ye.???

mood:menangis sambil tulis entry..tak tahu nape malam ni air mata murah sangat nak keluar.. ;(




10 comments:

En. Muncit said...

ehem2 .. nape abg izz rase ade org nak bg abg izz aiskrim ni ek ?
heheh ! dh2 ! tamau nangis2 ok .
good luck ok adik ku yg tomey2 ! heee

Pendamba Mawar said...

smoga yang terbaik untuk adik

aisyah ecah said...

@En. Muncit:hehe,6ti adik NA blnje abg ea...tak nangis da.... :D

aisyah ecah said...

@Pendamba Mawar:insya-allah,abg PM tlong doakan sekali ea.. :D

fafthin said...

aisyah, tengs utk tips yg sangat berguna. akanku praktikkan besok. rse tak boleh tidur lah sbb tkut sangat, btw, insyaallah kita akn mndpt kptsn yg cemerlang. amin ~

NiaLidia. said...

good luck sayanggg. straight A akk belanja topup rm5 amacam? ;)

aisyah ecah said...

@fafthin:amin..mudah-mudahan kita semua berjaya... :D
@NiaLidia.:tenks laq NL...insya-ALLAH,straight A... :)

Halimaton Saadiah Ngah Latip said...

adik NA ape buat akak nangis ni,dah2 g amek result cepat,akk nak tau keputusannya walau apa pun,<--paksa ni,hehehe,spt apa yg NA rasa itu jugak la apa yg akk rasa,bahagia sgt dpt jadi sebahagian dari famili GF walau kita tak kenal antara 1 sama lain,hubungan kita tetap erat macam darah daging sendiri,insyaAllah selamanya tetap bersama...

Lots of luv,
Kak ngah

aisyah ecah said...

@Halimaton Saadiah Ngah Latip:tenks kak ngah..ny yg sayang ny....jap ag bru nk pergi ambil result..doakan ea... :D

Saddila said...

nanti bagi tahu akak resultnya adik . heee :)

 

Design by Adam Izzuddin ©| Best View: Google Chrome