Sunday, December 18, 2011

SaYA aDa BaKaT tErPeNdAm..HeHe



assalamualaikum dn selamat pagi sume....
hye,pgi n indah btul kan..
wlaupun hujan pagi tadi..
hujan rahmat tu... ^^

ok,pagi n ecah jion aktiviti ke-empar geng fiq'ra iaitu~saya ada bakat terpendam..hehe




ok,ny blogger card sy...

emm,bakat terpendam??sbnrnye ecah xtau apa bakat ecah tpi after ecah jadi FBI kjap,trus trjmpe apa bakat ecah..hehehe..jom,check ape bakat yg ecah ade.......

1~bakat menulis cerpen/novel...
ok,bab ny i really like it sbb dri dulu memang dh simpan azam nk jadi seorang novelis one day..skang ny satu cerpen pendek dh siap..nk tengok,bkak SINI ye...skang ny pun ecah tgh bt satulagi nvel..tpu,bru dlam belas2 bab je..insya-Allah next year akan siap....beri komen ye psal cite yg ecah buat 2....mbe i can improve my writing... ^^


2~bakat berlakon...
ok,ecah sedar psal bakat berlakon ny since ecah msuk english drama competition kt skolah dulu...xsngka pulak ade bkat berlakon..hehehe..but,sbrg watak tau yg ecah bleh pegang..ust watak yg org biasenya susah nk pegang iaitu watak menangis...hehehe

n lpas abis competition..alhamdulillah,kiteorg dapt third place...kire okei sbb first time msuk... =)


3~bakat menghafal..
ok,ecah tak tau sama ade menghafal ny dikira bakat atau tak...tpi,ecah memang mahir bab2 manghafal ny(bukan nak menunuk ye)..biase kan,ecah selalu msuk prtndgn hafazan yg my skolah or somewhere else anjurkan..alhamdulillah,i got second place...syukur sngt2 sbb dikurniakan nikmat menghafal ny sbb xsume org bleh buatnya dgan cepat kan...
ok,n naib johan yg ecah dpat mse prtdgan hafazan 2..dpat buku motivasi.. =)



4~bakat mengajar...
bakat ny memang dh semulajadi dlam diri ecah...since ecah tnggal kt ostel,so xde sape la yg nk di ckgu or tutor kn..so,ecah manfaatkan kelebihan ecah ny untuk mengajar kwn2 ecah yg len..dn mcm xpercaya,almost of my lesson 2 dyeorg fham 100%..thanks god...lgpun,xrugi kita tlong beri ilmu kt org len sbb kita juga akan mndpt kebaikannya....utk thun yg sterusnya,ecah akan tlong y sis2 yg akan hadapi PMR 2012...hope dyeorg ugak akan dpat result yg cemerlang....


5~bakat dalam seni kraf tangan....
ha,dlam bnyak2 bakat t,yg ny ecah pling suke....sbb ape???sbb bakat seni n kadang bley bwal untung kt kita tau..ecah prnh bt origami,gelang,anyaman,penanda buku n bt bintang...okei,seriously i now msti ade yg tgh tergelak mse bce bak
at psal seni ny kan???ye la,bt bintang..,msti ramai yg bley bt..xpe la,just berkongsi bakat je.... =)

ade sape2 nk tempah ke??? ^^
yg n yg bt bintang tu..chumel x????

ny slah satu anyaman yg ecah bt..tapi yg ny versi kertas.. :D

6~bakat buat kek dan biskut...
ha,yg n mcm suspen je bunyi..hehe,xde la...sbnrnye xde la pro sngt bab bt kek ny..but,ecah bley bt tpi tak la sepro chef2 terkenal tu..ecah biase bt kek coklat n kek batik.hehe..i'm prefer k
ek batik kalau diberi pilihan...sejak kecik lagi,dh suke kek batik..ecah suka bawak kek batik ny pergi skolah sbb kawan2 ecah sume suka makan kek batik ny...kalau bawak sebekas besar,pagi tu jugak habis..terharu jugak sebab dyeorg suka kek batik yg ecah buat...mse skolah rndah,ecah prnh bawak kek batik prgi jual dkat kwan2...hasilnya memang lumayan..tpi,skang ny dh xjual mne dh sbb kos nk bt tu pun dh mhal......biskut raye la yg pling ecah seronok bt...mcm2 biskut bley bt kalau tibe ary raye..memang syok sngt...


ops,bnyak la pulak senarai bakat ny..hehe,sory kak mas..panjang la pulak..bukan nak memuji diri sendiri ny tapi just nk berkongsi dengan ahli geng fiq'ra bakat yg ecah ade..
ok,nk stop da...
arap2 boley menang..amin..... =D

nk join geng fiqra??klik di SINI...


7 comments:

miss secret98 said...

wahhhh!!!banyak nyew bakat diew....tengok la sepupu sapew???

e-lyanalovelifestory said...

hai sis:D banyaknya bakat, huhuhu
geng fiqra jugak ek... done follow u, btw, tq tinggalkn link, hope kamu sudi follow my blog 2 keyh:D

DiDiE eLa said...

wahhh sangat berbakat..guna bakat yang ada itu ke jalan yang terbaek yer.. gudluck

http://nshuhailahz.blogspot.com/2011/12/saya-ada-bakat-terpendamhehe.html

Syieda™ said...

ehhh kite same la..suke wat bintang2.. @_@

Qyla said...

wow! banyak nye bakat aisyah ! :D

gudluck okay :D

jom singgah sini plak :D

http://sweet-smiles-sharing.blogspot.com/2011/12/saya-ada-bakat-terpendamhehe.html

fiQ'Ra said...

banyaknya bakat kamu dik.. teruja akak tgk.. jgn sia siakn semua bakat yang ada tau :)

aisyah ecah said...

@fiQ'Ra:tenks akak..insya-allah,sy xkan sia-siakan bakat sy 2.... trima ksih sbb sudi tgok bakat sy. :D

 

Design by Adam Izzuddin ©| Best View: Google Chrome