Saturday, December 24, 2011

StOrY aKu DaN lAGu

hye guys,...hehe,pagi ni tulis entri pasal aktiviti GF...masa amat mencemburui NA..so,memang tak boleh blah la bce penulisan ari ni..memang sah-sah dpat gred D penulisan...hehe



ni lagu yang NA paling suke...jalinan by unic.... :D



Indahnya susana kita di hari ini,
Ceria bersama bermesra,
Erat silaturrahim saling hormat-menghormati,
Tuntutan agama yang mulia.

Ooh!Mari bersama kita jalinkan,
Kasih sayang sesama insan,
Dihari ini kita mulakan,
Moga kekal untuk selamanya.

Indahnya jika kita dapat bersama,
Hidup di dalam gembira di dunia ini,
Lagi indahnya jikat kita dapat bersama,
Hidup di dalam gembira di akhirat sana.

Erat silaturrahim saling hormat-menghormati,
Tuntutan agama yang mulia,
Yang tua dihormati,
Yang muda disayangi,
Cetuskan suasana harmoni.

Ooh!mari bersama kita jalinkan,
Kasih sayang sesama insan,
Dihari ini kita mulakan,
Moga kekal untuk selamanya.

Kita jalinkan,
Kasih sayang...


hehe,suke kan NA join aktiviti GF ni last minute....ade dlam sejam je lagi sblum dateline dye..so,memang cincai la buat ni..sory ye kaq mas...

story aku dan lagu..mesti setiap orang ade cerita di sebalik lagu yang diaorang dengar kan???NA pun macam tu jugak...setiap lagu yang NA dengar pasti mempunyai maksud-maksud yang tersendiri yang hanya NA tahu,,seriously,NA memang suke dengar lagu..it makes me feel relax...kalau NA tengah sedih ke or wahtelse,i will listen to music.... :D

untuk aktiviti ni,NA pilih lagu jalinan daripada UNIC...lagu ni selalu NA dengar bila teringat pasal kawan-kawan ngan family....bagi NA,lagu ni pasal ikatan persahabatan dan kekeluargaan yang sukar dipisahkan...hanya ajal dan maut yang dapat memisahkannya...


NA always mengharapkan ikatan persahabtan NA dengan kawan-kawan NA akan sentiasa berkekalan sampai akhir hayat..berkawan biar seribu,berkasih biar satu.betul kan kata-kata tu???NA suke mencari dan mengenali rakan-rakan baru....dapat kenal macam-macam ragam manusia....

ok la,berbalik pasal story aku dan lagu ni,NA pernah masuk nasyid kat sekolah..time 2 first time dengar lagu ni..memang best sangat-sangat...nak-nak nyanyi dengan my bestie....really miss that moment..friends,i miss u all so much..rindu nak study same-same macam dulu lagi..nak keluar same-same....tapi,skang kita da berpecah...mesti indah kalau kita dapat jumpa semula ramai-ramai..cerita-cerita....NA rindu saat-saat tu...NA nak semuanya kembali semula...kita happy same-same....


NA pun selalu teringat kat family NA bile dengar lagu ni...tanpa mak ayah NA,NA takkan ade kat muka bumi ni..dan tanpa, sibling NA yang hanya 3 kerat,NA takkan jadi sehappy sekarang,...tenks umi,ayah sebab dh jaga n didik NA sampai besar camni...tak terbalas jasa umi n ayah besarkan NA selama ni..hanya doa yang mampu NA hadiahkan buat umi dan ayah....semoga umi n ayah akan sentiasa berada dlam keberkatan-NYA....sebab 2 la dalam lagu ni ade kata,"yg tua dihormati,yg muda disayangi"..so,kita memang kena hormat org yang lebih tuadrpd kita.tak kira la org tu jahat ke baik ngan kita,we must respect people older than us..... :D


last sekali,NA akan teringat dengan geng2 GF when hear this song..i love GF so much..daripada GF,NA dapat kenal ramai kawan dari pelbagai ragam...NA kenal erti sebenar sebenar persahabatan,erti kejujuran......NA kenal apa sebenarnya erti kesih sayang sbab ahli kat gf semuanya memang baik-baik....NA tak pernah menyesal join group ni..tenks to kaq mas sebab dah approve NA....NA memang berharap yang geng GF ni akan meneruskan ikatan persaudaraan ni ye....



p/s:GF sekalian,semoga kita boleh jadi macam gambar kat atas ni ye...love u all so much.. :)



7 comments:

Halimaton Saadiah Ngah Latip said...

semoga berjaya sayang...<--ayat mintak penampo panggil sayang gtu.hahaha.

aisyah ecah said...

@Halimaton Saadiah Ngah Latip:hehe,kak ngah ni....tenks 4 the wish dear...... :D

anamizu kaito said...

hai aisyah.. cik ana dtg dr GF..hehe.. dlm GF kite dpt kenal ramai kwn2 blogger kan? smue peramah plak tu..hehe gud luck tau :)







luv,
cik ana

aisyah ecah said...

@anamizu kaito:a'ah,rmai kawan blogger boleh kenal bile masuk group ni..gud luck untuk kak ana jugak.. :)

Ira Nur said...

akak pon suke lagu nie.. :)
all the best dear :)

aisyah ecah said...

@Ira Nur:best lagu ni kan akak??
tenks.....akak pun.. :D

Miss Nadya said...

nad suka lagu tu jua..:)

wish u gud luck..:)

http://miss-nadya.blogspot.com/2011/12/kesedihan-boleh-menjadi-suatu-rahmat.html

 

Design by Adam Izzuddin ©| Best View: Google Chrome